Hygiënische cleanroom wanden en panelen voor uw bedrijf

Hygiënische cleanroom wanden en panelen voor uw bedrijf

Het belang van hygiënische cleanroom wanden en panelen

De cleanroom van uw bedrijf hoort een extreem hygiënische omgeving te zijn. Daarom moeten de wanden en panelen in de cleanroom goed schoon zijn. Vooral bij de fabricage van halfgeleiders of geneesmiddelen, worden cleanrooms gebruikt. Maar dat niet alleen, ook in andere industrieën, zoals de biologie, biotechnologie, optica, voedingsindustrie, ruimtevaart en bij de productie van zonnecellen. De cleanrooms dienen als bescherming voor producten en processen, mits ze voldoende hygiënisch zijn natuurlijk. Wij vertellen u in dit blog meer over het belang van hygiënische cleanroom wanden en panelen en waar u deze kunt vinden.

Verschillende cleanrooms

Cleanrooms zijn in allerlei verschillende vormen en afmetingen te vinden. In een cleanroom met een oppervlakte van wel duizenden vierkante meters bijvoorbeeld, kunnen zelfs hele fabricage faciliteiten aanwezig zijn. Daarom zijn er verschillende hygiënische cleanroom wanden en panelen nodig in verschillende industrieën. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat u enkel hygiënische cleanroom wanden en panelen nodig heeft ter grootte van een werktafel (flowbench). Wat wel zeker is, is dat u hoe dan ook hygiënische cleanroom wanden en panelen moet hebben, want cleanrooms moeten aan een aantal eisen en standaarden voldoen voor een hygiënische ruimte. In de voedingsindustrie bijvoorbeeld, kan u door betere controle van het productieproces de houdbaarheidsdatum van verse producten of bereide gerechten in belangrijke mate verlengen.

Glasbord®: hygiënische cleanroom wanden en panelen

Hygiënische cleanroom wanden en panelen zijn dus heel erg belangrijk, maar hoe komt u hieraan? Door te kiezen voor de hygiënische wand-, vloer- en plafondafwerking van Glasbord®! Met deze wanden en panelen kunt u het oppervlak naar wens kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een gestructureerd oppervlak, een glad oppervlak of juist een vlak oppervlak. En u kunt kiezen voor een luchtdichte en vloeistofdichte afwerking! Ideaal dus voor uw cleanroom! En het mooie is nog, dat u deze cleanroom panelen eenvoudig online kunt bestellen.

Bent u benieuwd naar meer tips voor ondernemers? Klik dan hier voor een overzicht van onze blogs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *