Waarom een werving en selectiebureau inschakelen?

waarom werving en selectiebureau

Waarom een werving en selectiebureau inschakelen?

Wanneer schakelt u een recruiter in?

Geen enkele organisatie kan goed functioneren zonder het juiste personeel. Een beetje een open deur natuurlijk, maar daadwerkelijk de juiste mensen vinden, aannemen en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. De werving en selectie van nieuwe werknemers is dan ook geen eenvoudige taak en vraagt om een professionele recruiter. Deze zoekt en beoordeelt geschikte kandidaten die niet alleen geschikt zijn voor de functie, maar die ook bij de organisatie passen.

Voordelen van een werving en selectiebureau

Grote bedrijven hebben vaak een eigen HR-afdeling die in staat is om zelf geschikte kandidaten te vinden. Kleinere bedrijven zijn vaak beter af met een werving- en selectiebureau, omdat ze te klein zijn om hier fulltime een specialist voor in dienst te nemen. Maar er zitten meer voordelen aan het inhuren van een professioneel werving en selectiebureau, ook voor de kandidaat werknemers.

Voordelen voor bedrijven:

  • Recruiters hebben een groot netwerk waardoor ze sneller een match zullen vinden.
  • Werving en selectiebureaus hebben hun kandidaten al gescreend, waardoor ze sneller een match kunnen maken.
  • Ze kennen de markt en weten wat de functie inhoudt. Hierdoor hoeven ze niet af te wachten tot een kandidaat zich meldt, maar kunnen ze ook pro-actief werven.
  • Wanneer er geen interne recruiter aanwezig is, ontbreekt ook de tijd en kennis om een geschikte kandidaat te vinden. Uitbesteden is dan verstandiger en sneller.

Voordelen voor kandidaten:

  • Een recruiter van een werving en selectiebureau zoekt niet voor slechts één functie en één bedrijf. Dit maakt het een effectieve manier van solliciteren bij het vinden van een functie en bedrijf dat bij u past.
  • Werkzoekenden worden gescreend, hierdoor heeft de recruiter een goed beeld van u, uw wensen en uw vaardigheden.
  • Een werving en selectiebureau kent de markt en weet waar uw kansen liggen.

Personeel vinden in Rotterdam

Een werving en selectiebureau in Rotterdam speelt een belangrijke rol bij het maken van de juiste match tussen bedrijf en werknemer. Hun kennis en netwerk is vaak onmisbaar bij het bouwen van een toekomstbestendige organisatie waar werknemers zich kunnen ontwikkelen en langdurig voor de organisatie behouden blijven.

Huidig personeel behouden? Een kerstpakket wordt altijd erg gewaardeerd. Tips voor persoonlijke kerstpakketten.

Comments are closed