Waar moet een goede bedrijfsvloer aan voldoen?

Slagerijvloer

Waar moet een goede bedrijfsvloer aan voldoen?

Een goede bedrijfsvloer: 5 eisen

Het aanschaffen van een vloer voor uw bedrijf is een hele investering. U wilt immers de komende vijftien tot twintig jaar gebruik kunnen maken van de vloer. Het is daarom belangrijk dat u een vloer aanschaft die past bij de omstandigheden van uw bedrijf. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een vloer voor uw bedrijf? Eerder las u al hoe u een geschikte magazijnvloer kiest. In dit blog lichten we uit: de slagerijvloer.

1. Voldoet aan de HACCP-norm

In een slagerij of slachterij zijn hygiëne en veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Ook aan de vloer van een slagerij zijn regels verbonden. Wanneer u een vloer gaat aanschaffen in een dergelijke omgeving is het dan ook belangrijk na te gaan of deze voldoet aan de HACCP-norm.

2. Slijtvast en bestand tegen zware machines

In een ruimte waar veel gelopen wordt is het belangrijk erop te letten dat de vloer de benodigde jaren mee kan gaan. Het is immers een investering, waar u de komende vijftien tot twintig jaar van wilt profiteren. Bovendien wordt er vaak gebruik gemaakt van zware machines. Let er bij de aanschaf van een nieuwe vloer op dat deze sterk genoeg is om dit aan te kunnen.

3. Antislip bij werken met vloeistoffen

Wanneer er wordt gewerkt met vloeistoffen is het belangrijk dat de vloer niet glad wordt wanneer deze nat is. Om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen kiest u dus een antislip vloer. Vaak is een vloer verkrijgbaar in verschillende antislip graden. Vraag dan ook altijd na wat de mogelijkheden zijn.

4. Makkelijk schoon te houden

In een slagerij is het belangrijk dat de vloer vloeistofdicht is. Kies dus een vloer die geen naden en kieren heeft. Bovendien is het aan te raden holplinten aan te schaffen. Deze plinten hebben ronde hoeken, die makkelijk schoon te houden zijn. Vuil kan zich zo niet in de hoeken gaan hechten.

5. Bestand tegen chemicaliën

Een vloer die vaak schoongemaakt wordt met chemicaliën, moet hier natuurlijk wel tegen kunnen. Let er dus bij het aanschaffen van een vloer op dat deze bestand is tegen de schoonmaakmiddelen die u gaat gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *