Wat te doen als er corona op kantoor uitbreekt?

corona tafelschermen

Wat te doen als er corona op kantoor uitbreekt?

Corona op kantoor? Dit moet u doen!

Er zijn een heleboel dingen die u kunt doen om te voorkomen dat er op uw kantoor corona uitbreekt, corona schermen plaatsen bijvoorbeeld en uw medewerkers zoveel mogelijk thuis laten werken. Maar weet u eigenlijk wat u moet doen wanneer er op uw kantoor corona uitbreekt? U leest het in dit blog.

De situatie helder in beeld brengen

Sinds de maatregelen iets zijn versoepeld, zien we dat steeds meer mensen toch weer op kantoor gaan werken. Best gevaarlijk, want uit de cijfers blijkt dat tien procent van de corona besmettingen in de werkomgeving wordt opgelopen. Wanneer er op uw kantoor een corona uitbraak ontstaat, dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een overzicht krijgt van de situatie. Dit is belangrijk om uw werknemers, klanten en bezoekers te beschermen. Blijf rustig, en stel de volgende vragen:

  • Kunt u achterhalen waar de werknemer corona heeft opgelopen, en waar deze persoon de afgelopen tijd allemaal is geweest?
  • Wanneer heeft uw werknemer het virus opgelopen, en was dit op kantoor of onder werktijd?
  • Is uw zieke werknemer in contact geweest met uw andere werknemers? Zo ja: hebben deze mensen zich al laten testen, en zijn er meer zieken?
  • Hoe is dit gebeurd, en is deze situatie nog steeds gaande?

Door deze vragen voor uzelf te beantwoorden krijgt u een helder beeld van de huidige situatie.

Informeer uw medewerkers

Nu u de situatie helder in beeld heeft gebracht, is het belangrijk om uw medewerkers op de hoogte te stellen. Als werkgever heeft u bovendien een zorgplicht over uw medewerkers en dient u hen zoveel mogelijk tegen het virus te beschermen. Zorg daarom dat uw medewerkers heldere antwoorden krijgen op al hun vragen en bereid uzelf en uw medewerkers voor op persvragen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *